De juridische scan voor de kleine ondernemer 02-05-2024

Veel kleine ondernemers kunnen vaak de weg niet vinden naar een advocaat. Uit diverse cijfers blijkt dat het uitvalpercentage onder deze ondernemers vele malen groter is dan bij grotere ondernemingen. Een gebrekkige kennis van de wet- en regelgeving wordt in dit verband als één van de belangrijke knelpunten aangeduid. Deze groep ondernemers is minder snel geneigd om professioneel advies in te winnen, omdat deze adviseurs in de ogen van veel ondernemers te duur zijn, vandaar dat zij veelal bij elkaar te rade gaan. Dit leidt doorgaans tot incorrecte en onvolledige adviezen.

In een poging om deze groep ondernemers beter te kunnen bereiken hebben wij als kantoor een nieuw product ontwikkeld: de juridische scan. Wij hebben op grond van onze praktijkervaring speciaal voor de kleine ondernemer de belangrijkste te scannen rechtsgebieden/knelpunten in kaart gebracht, waarmee problemen kunnen worden gesignaleerd en voorkomen.

Onze uitdaging is om zo veel mogelijk ondernemers te bereiken tegen een zo laag mogelijk tarief. Om dit mogelijk te maken hebben wij gekozen voor een projectmatige onconventionele aanpak: wij gaan proberen om ons plan deels te laten subsidiëren. Wij zijn er van overtuigd dat met een juridische scan het onnodige uitvalpercentage onder deze groep ondernemers kan worden teruggedrongen. In deze crisistijd zal dit voor de samenleving veel voordelen opleveren. Ik houd jullie op de hoogte.

« Terug naar overzicht