Onze Obama's 07-05-2024

Het onderwerp Marokkaanse jongeren is op dit moment niet meer weg te denken uit de Nederlandse politiek. Er wordt misschien wel net zo veel over geschreven en gedebatteerd als over de kredietcrisis. Is de media met haar Middelkopen en krantenkoppen in chocoladeletters, mede debet aan de kredietkrisis vroegen zich diverse politici en presentatoren af?

Mensen worden bang door alle doemscenarios en gaan minder besteden. Het antwoord op deze vraag laat ik in het midden. Maar wordt deze vraag ook gesteld ten aanzien van de Marokkaanse rotjochies, of te wel laten we ons niet bang maken door alle negatieve berichten? In het parlement wordt door sommige politici zelfs geroepen dat het leger maar ingezet moet worden om deze rotjochies een lesje te leren door desnoods in hun benen te schieten. Eerlijk is eerlijk. Er zijn problemen met een deel van de Marokkaanse jeugd. Deze problemen moeten hard worden aangepakt. Ik vrees echter dat de huidige disproportionele (parlementaire) aandacht de problemen eerder vergroot dan verkleind. De Marokkaanse gemeenschap voelt zich in een verdomhoekje geduwd en de rotjochies worden bevestigd in de selffulfilling prophecy dat in Nederland met dubbele maten zou worden gemeten. 

Laten we ophouden om met stoere (racistische) taal een luis te bestrijden door telkens het hele dekbed in brand te steken. Laten we Nederland weer het tolerantste land ter wereld te maken. Laten wij onze eigen Obama’s kiezen als burgemeesters, staatssecretarissen en ministers, die het verschil kunnen uitmaken.

« Terug naar overzicht