Advocaat van de straat 18-04-2024

We hebben er als kantoor lang op moeten wachten. Wanneer kon het tuinameublement eindelijk door ons uit de kelder worden gesjouwd en een plekje krijgen in de zon. Vorige week was het dan zover. Het lentezonnetje prikte 's morgens al vroeg door het raam van kantoor. 

Je moet weten dat het in onze straat met de zon erbij zelfs Italiaans aandoet. Dit wordt mede veroorzaakt door de geweldige Italiaanse broodjeszaak; hemelsbreed nog geen 5 meter van onze kantoorstoep vandaan. Met z'n alle hebben we de tafel en stoeltjes uit de kelder gevist, afgestoft en buiten uitgestald. Vervolgens hebben we met onze zelf gemaakte en rijk belegde boterhammen plaats genomen in de voorjaarszon.

Het houden van kantoorlunch op de kantoorstoep heeft afgezien van de zon vele voordelen. Zo hoeft de postbesteller ons dagelijkse portie gewone post slechts te ontdoen van zijn elastieken en kan hij het zo op het tuintafel deponeren. Dit scheelt m een hoop werk omdat hij er geen verschillende stapeltjes van hoeft te maken die precies door de brievenbus passen. Met een sierlijke bocht scheerde de postbesteller langs ons meublement om vervolgens enkele meters verder bij onze ‘Italiaanse' buren weer tot stilstand te komen.

Ook vanuit acquisitie oogpunt is het voordelig om niet plaats te nemen achter een dikke bakstenen muur, maar je (potentiële) klanten al buiten welkom te heten. Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat dit drempel verlagend werkt. We hadden ons eerste broodje nog niet achter de kiezen of onze ‘Italiaanse' buurman stond voor onze nog bleke neus. Nadat we hem vriendelijk met volle mond gedag knikte, maakte hij ons binnen enkele ogenblikken deelgenoot van zijn juridisch geschil. En of wij dat voor m konden oplossen. Met enkele korte maar krachtige adviezen, keerde hij voorlopig weer terug naar zijn winkel.

Wellicht dat dit inloopspreekuur nieuwe stijl tevens voorziet in een nieuwe behoefte nu de bevoegdheidsgrens van de kantonrechter naar alle waarschijnlijk wordt verhoogd. Hierdoor zou rechtsbijstand door een advocaat minder snel verplicht zijn en tot gevolg moeten hebben dat de toegang tot de rechter wordt vergemakkelijkt. Het kan dan toch handig zijn om in het voorbij gaan even te sparren met je juridische adviseur en buurman om zodoende in de rechtzaal beter beslagen ten eis te komen. Hoe een en ander zal uitpakken zal moeten worden bezien. Het leverde ons in ieder geval nu vier heerlijke cappuccino's op.

« Terug naar overzicht