EK in Oekraïne 19-08-2019

Meerdere politici hebben besloten om niet naar Oekraïne te gaan voor het Europese kampioenschap in verband met de slechte behandeling van de prowesterse oppositieleidster Joelia Timosjenko. Deze kwestie staat niet op zich zelf. Oekraïne heeft de twijfelachtige eer om tot de meest corrupte landen van de wereld te behoren. Dit heeft uiteraard ook zijn weerslag op de rechterlijke macht en de advocatuur. Met een beetje geld kan je de procedures beinvloeden. Ondertussen gaat de EK gewoon door. Het idealisme in de politiek bestaat al lang niet meer. Hypocrisie en praktisch denken hebben de overhand.

Hoe het ook zij, Oranje moet en zal worden gesteund. Maar het aantal fans dat een reis naar Oekraïne zou hebben geboekt, zou tegenvallen. Om het tij te keren, tracht men de mannelijke supporters te verleiden met mooie Oost-Europese dames. In Oekraïne zouden de mooiste vrouwen van de wereld wonen. Zelfs een KNVB-sponser adverteert er mee. In een commercial wordt geadviseerd Nederlandse mannen komende zomer thuis te houden, omdat ze anders worden verleid door bloedmooie Oekraïense vrouwen.

In een melige bui heb ik mij vandaag verdiept in het fenomeen Oekraïnse vrouw. Ik wil uitdrukkelijk vermelden dat het niet om een empirisch onderzoek gaat, doch het resultaat is van een uurtje googlen. Ik realiseer mij dat deze bijdrage geen juridisch onderwerp omvat, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Heren, als je een Oekraïnse dame aan de haak wilt slaan, wees bovenal een gentelman, houdt de deur voor haar open en zorgt ervoor dat zij als eerste gaat zitten. Vul haar glas en draag haar tas. En niet te vergeten, brengt voor de eerste date bloemen mee, veel bloemen. Bloemen spelen een grotere rol dan in het Westen, evenals kleding (kleren maken daar de man). Drink vooral niet veel alcohol. Dit lijkt in tegenspraak met de Oekraïense cultuur. Volgens de oude kronieken zou Vladimir de Grote, de prins van Kiev, destijds voor het christendom hebben gekozen en de islam van de hand hebben gewezen vanwege het verbod op alcohol. Deze historisch zwaarwegende beslissing is in veel opzichten een passende inleiding op de Oekraïense cultuur, waarin alcohol een grote rol speelt. Oekraïners drinken graag wodka en zijn meesters van de welsprekende toast. Zij zijn zelfs wantrouwig tegenover mensen die niet drinken. En misschien wel om deze reden zouden veel Oekraïnse dames uitgekeken zijn op (lokale) zuipende mannen. Er zijn dus veel kansen voor de matig drinkende Oranjesupporter. Heren onderschat hierbij nooit de plaatselijke wodka en het hoge tempo, dat door lokale mannen wordt gehanteerd. Als je met deze stoere (gastvrije) mannen niet wilt drinken, dan kan je het beste een medische aandoening als excuus opgeven of dat je herstellende bent van een zware alcohol verslaving.

Naar verwachting zal de Oekraïnse sexindusrie overuren draaien tijdens de EK en zullen de dames van lichte zeden de voetbal steden overspoelen. De lokale bevolking vreest dat duizenden voetbalfans met hoog testosteron gehalte niet het onderscheid kunnen maken tussen de sexy geklede dames en de prosituees. Voordat je het weet, kunnen je kansen dus verkeken zijn......

« Terug naar overzicht