Papa 29-03-2024

Afgelopen maand heb ik mij groen en geel geërgerd aan het UWV. Wat een logge organisatie is dat. Je wordt - nadat je het sofinummer van de desbetreffende uitkeringsgerechtigde heb ingetypt- eerst een paar minuten in de wacht gezet om vervolgens doorverbonden te worden met iemand die jou zaakinhoudelijk helemaal niets kan vertellen. Daarna wordt beloofd dat je binnen 24 uur zal worden teruggebeld door de behandelaar.

Rechtstreeks doorverbinden, nee daar doen zij niet aan bij het UWV. Als je wordt teruggebeld terwijl je in bespreking bent, heb je gewoon pech gehad want bij het UWV laat men geen rechtstreekse telefoonnummers achter. En zo kan het circus eindeloos doorgaan. Hoe is het mogelijk dat je er als advocaat een paar dagen over doet om een behandelaar te spreken? Drie keer heb ik gebeld en drie keer is mij beloofd dat ik zou worden teruggebeld. Achteraf gezien was de oplossing simpel: dien een klacht in bij UWV-klachtenlijn (0900 – 898 25 25) en je wordt snel geholpen.

Ook heb ik samen met mijn collega’s een aantal kantoorpanden bezichtigd in verband met de naderende verhuizing van ons kantoor. Door de economische crisis is er een groot aanbod aan kantoorruimtes. De huiseigenaren - met name in Amsterdam-Zuid – houden zich in hun advertenties nog steeds krampachtig vast aan de prijzen van vóór de crisis. Laat je daardoor niet afschrikken, want als je eenmaal aan het onderhandelen bent, dan zakken zij flink met hun prijs. Wij hebben inmiddels een shortlist en gaan deze week de knoop doorhakken.

Voorts kwam ik er achter dat ik het roljournaal niet blindelings kan vertrouwen. De wederpartij vraagt op 12 augustus uitstel van de op 1 oktober 2009 geplande comparitie vanwege klemmende redenen. Dezelfde dag dien ik een bezwaar hiertegen in. Op 19 augustus reageert de wederpartij op mijn bezwaar en op 20 augustus wordt in het roljournaal vermeld: â€œde geplande datum comparitie na antwoord donderdag 1 okt 2009 te 9:30 uur”. Dus ik ga er van uit dat het uitstel niet is verleend. Begin september wordt mij door de griffier echter telefonisch medegedeeld dat de rechtbank het uitstel heeft verleend en dat dit soort toestemmingen niet in het roljournaal worden vermeld, maar slechts telefonisch doorgegeven. Op mijn vraag waarom de voornoemde passage in het roljournaal is vermeld, had men geen antwoord. U bent dus gewaarschuwd.

Dit alles was natuurlijk direct vergeten toen mijn dochter van 11 maanden voor het eerst “papa” zei.

« Terug naar overzicht